Kjøkken med øyløsning

Å ha en kjøkkenøy er mer enn et motefenomen, det er ganske enkelt blitt en livsstil. Har du et kjøkken med åpen løsning mot stua, så vil øya skape et harmonisk ledd mellom de to sonene. Bruker man skrå eller buede former, åpne eller fargede hyller, vil kjøkkenøya sette et stilig preg på rommet, og vil også utgjøre et samlingspunkt i festlig lag.

Som oftest velger man å ha en kjøkkenøy dersom man har rikelig med gulvplass (over 20m2) hvor du kan plassere enkelte elementer midt i rommet, som for eksempel ovn og platetopp. Man må beregne god bevegelsesplass rundt øyløsningen, med minst 90 cm for å kunne åpne en skuff, og minst 120 cm for at 2 personer skal kunne møtes uten at det føles trangt.

Kjøkkenøya bør være dyp nok for å kunne ha oppbevaringsplass på begge sider. Den bør være lukket på kjøkkensiden, og åpen på stuesiden for dekorgjenstandene. Standardstørrelse på en kjøkkenøy er 120 x 90 cm. Bruk gjerne øya for å installere en platetopp på 60x60 cm. Du vil fortsatt ha like mye benkeplass for mattilberedningen. Den resterende benkeplassen kan for eksempel brukes som barløsning.

Andre innredningseksempler

Her kan du finne den optimale måten å innrede kjøkkenet på, alt etter ditt behov og den plassen du har.

Alle innredningene

Løsninger i det uendelige med Mobalpa

Testez vos envie sur le module d'inspiration
  • 1 Velg
    lay out
  • 2 Lag
    en atmosfære
  • 3 Tilpass
    ditt nye kjøkken
TEST PLANENE DINE I VÅRT INSPIRASJONS PROGRAM

Finn din perfekte lay out for akkurat ditt kjøkken, og lek med materialer og farger, så kan du lagre din ide i vår kjøkken konfigurator.

Sett opp kjøkkenet ditt