FLORENCE OG DALIS KJØKKEN

Det er lørdag morgen, det er sommer, og Florence, Dali og de tre sønnene deres har vært på markedet. Vel hjemme igjen samles familien rundt kjøkkenøya, og går igang med å skjære opp grønnsaker. Den tradisjonelle grønnsaksstuingen, la ratatouille, skal stå og småkoke til vennene kommer!

Florence, Dali og de tre guttene, Louis (7), Leopold (5) og Leon (3) bor i en stor leilighet. Det er et og et halvt år siden de flyttet inn. Paret tar utfordringer på strak arm, og er blitt eksperter på oppussing. Etter å ha renovert en fabrikk, gikk de løs på å gjøre om gamle kontorer til en flott leilighet for familien. Nok et prosjekt de har lykkes med!

UTGANGSPUNKTET
En leilighet på 150 kvadratmeter i annen etasje i et gammelt byhus. De valgte å bruke entréen, hvor resepsjonen hadde vært, til kjøkken.
 

KJØKKENET

 • Kjøkkenmodell: Kiffa
 • Utførelse: Satinert grafittgrå
 • Grep: Philia
 • Materiale i benkeplaten: Planceram Lexium, “Alaska Relieff, hvit”
STILEN
Et elegant og funksjonelt kjøkken, hvor moderne innredning og gammeldagse sementfliser danner et harmonisk estetisk uttrykk.
 
PÅ PLUSSIDEN
 • Kjøkkenøya er satt opp som en U. Slik løste vi adgangen til oppholdsrommet. Passasjen er det som er igjen av entréen.
 • Et meget velutstyrt kjøkken på forholdsvis liten flate, takket være en innredning med optimal plassutnyttelse
 • Stilrene fronter med integrerte hvitevarer, og god oppbevaringplass

VÅRT ØNSKE: Vi ville fjerne en av veggene for å få mer skapplass.  

Hvordan så dere for dere det nye kjøkkenet?
Hos oss er hele familien på kjøkkenet! Guttene våre elsker å være med på matlagingen! Derfor ville vi ha mye benkeplass, slik at alle kan delta på kjøkkenet. Vi hadde allerede gjort våre erfaringer med en U-løsning i det forrige kjøkkenet vårt. Denne løsningen er praktisk, og det blir mange hyggelige stunder ved å jobbe side om side.
 
Var det spesielle krav dere stilte til kjøkkenet?
Vi synes det er veldig viktig å ha hvitevarer av god kvalitet. Vi ønsket oss et kjøkken hvor vi kunne bygge inn mest mulig utstyr, som varmeskap, vinskap... Det var et krav vi ikke ville fire på. Med tre barn var det også viktig å ha rikelig med oppbevaringsplass. Det at vi valgte å bruke leilighetens inngangsparti til kjøkken, gjorde at vi i tillegg måtte løse adgangen til stuen.
 
Hvorfor valgte dere Mobalpa?
Det er andre gang vi går for Mobalpa, og det er rett og slett fordi vi setter pris på ekte, fransk kvalitet, hva møblene angår, og vi liker denne kjøkkenstilen. Vår kjøkkenforhandler forsto straks hva vi trengte. På én time klarte han å lage plantegningen vår, og komme med de gode løsningene!

RESULTATET: Et ergonomisk og velutstyrt kjøkken i en stil som harmonerer perfekt med oppholdsrommet ved siden av.

Hvilke spesielle løsninger foreslo kjøkkentegneren for dere?
Med U-løsningen fikk vi full utnyttelse av plassen vi hadde til disposisjon. Kjøkkenøya, som er montert inntil veggen, skaper et skille mellom inngang og kjøkken, og vi oppnådde på denne måten en naturlig passasje mot stua. På den siden som vender mot passasjen er det ekstra bra med skapplass, og der setter vi de tingene vi ikke har bruk for så ofte. Vifta er bygd inn i taket og er nesten usynlig, men til gjengjeld virkelig effektiv.

 

Etter deres mening, hva er det som er mest vellykket i kjøkkenet deres?
Vi bare elsker den moderne og renskårne stilen, og synes vi har greid å få den til å stemme bra med stua, som er mer klassisk. Sementflisene på gulvet er en liten reminder om inngangspartiet i middelklassens velholdte hus fra eldre tid.  
 • KLAR FAVORITT

  Den ekstra tynne, lette benkeplaten som minner om keramikk.

 • ET RÅD?

  Har man et oppussingsprosjekt på gang, bør man alltid finne en planløsning på kjøkkenet først, og løse resten etterhvert. Ofte gjør folk det motsatte!

Bliders: Julien Fernandez