JULIES KJØKKEN

Et kjøkken kan gjerne være diskret. Vi har holdt det i hvitt. Den nøytrale fargen virker beroligende, og innbyr til familiehygge.

The Zen Attitude

Stilrent og praktisk er stikkordene som best beskriver Julies kjøkken. Her er det ikke mye å sette fingeren på... En rekke smarte skapløsninger, ultra moderne, hvitlakkerte fronter som gir rommet god dybdevirkning og helt optimale lysforhold.

Resultatet: En zen-stemning som er til å ta og føle på. Nettopp hva denne travle familien trenger.

KJØKKENET DITT OG DEG

Det som sto på ønskelisten

Ettersom kjøkken og stue går i ett, ville vi at kjøkkeninnredningen skulle være diskret og uten krimskrams. Vi er begge yrkesaktive og har lange dager, og vi synes det er deilig å komme hjem til et hus som er ryddig og i orden. Det var derfor viktig for oss å få et lettstelt kjøkken med gode løsninger for å få ting raskt på plass.

Dine inspirasjonskilder

Jeg er en flittig leser av interiørmagasiner. Jeg liker godt moderne og ryddige interiør, og har en forkjærlighet for hvitt! Jeg er opprinnelig fra fjellområdet Savoie, og er så heldig å bo rimelig nær skibakkene, og jeg elsker å stå på ski. Jeg assosierer hvitt med ren, fin snø: Den virker beroligende på meg, samtidig som den gjør alt så lyst. Hvitt er dessuten veldig elegant!

Ditt prosjekt

Kjøkkenet skulle gjøre seg så ubemerket som mulig: Vi valgte skap som kunne integreres i veggene, møbler uten synlige grep, smarte sjalusidører på noen av møblene for å kunne gjemme bort hvitevarer og ting som er litt for mye “oppi dagen” - en ypperlig løsning når alt skal være for hånden, samtidig som det skal kunne ryddes bort på “no time”. Jeg som elsker å lage mat sammen med barna mine, har veldig sansen for hvordan rommet er delt inn: Adskilte soner slik at vi slipper å gå i veien for hverandre, selv om vi er flere om matlagingen. Og alt er lagt til rette for å få de forskjellige tingene på plass i en fei!

  • Ditt favorittmøbel 

    Det høye bordet. Det kan brukes til så mangt: Det er der vi spiser, såklart. Men det er også der barna gjerne sitter med leksene sine, eller tegner, mens jeg forbereder middagen. Det er der jeg setter alle ingrediensene når vi baker, og det er der jeg arbeider, om kvelden... Det er kort sagt et utrolig praktisk bord som vi alle trives rundt!

Et råd å dele med andre

Tenk på de praktiske detaljene: en stor kum, slitesterke materialer og arbeidsflater som er store nok, lyse og trivelige møbelfronter som er lette å holde rene, og gode å ta på... Det er viktig å ta alle disse punktene i betraktning for å skape et kjøkken hvor det er hyggelig å oppholde seg. Det er hverdager det er flest av...

Den tiden på dagen du liker best

Frokost og den lille pausen vi unner oss om ettermiddagen, to fine pustepauser i hverdagen, hvor jeg tar meg litt god tid tid med barna. Vi liker å sette litt farge på hverdagen vår, gjerne med fargerik kakepynt, vi prater og ler... Det er stunder som er viktige for å kunne leve harmonisk.

Ved å satse på hvitfargen, som forresten aldri går av moten, har Julie og Guillaume greid å forene det praktiske med det estetiske. Kjøkkenplanleggeren vår bestemte seg forenkle linjer og et oppsett med optimal utnyttelse av vegg- og gulvflater. Kjøkkenet er utvilsomt blitt et sted hvor det er godt å være, og hvor vi kan leve i vårt eget tempo.

 

  • Modell: Gaïa, blank hvit lakk, kvartsbenkeplater Pierredeplan Blank helhvit
  • Redigering: Virgile Communication
  • Bilder: DGC Photography