VALENTINE OG NICOLAS’ KJØKKEN

Solen skinner, det er ettermiddag, familien koser seg ute og vet at det kanskje er en av de aller siste varme høstdagene. Snart kommer vinteren. Fra det luftige, solfylte hjemmet sitt har Valentine, Nicolas, Juliette og Thomas nydelig utsikt mot fjellet.

Interiøret er holdt i dagens moderne stil, og i dette hjemmet kjenner man seg vel, utvilsomt på grunn av den lunheten som preger hjemmet. Med oppkvikkende elementer i kjøkkeninnredingen gis det tydelig til kjenne at det er her det foregår, det er her livet pulserer!

UTGANGSPUNKTET
Valentine, Nicolas og de to barna deres bor i et hus som de pusset opp for et år siden. Hage har de også. De valgte en åpen kjøkkenløsning.
 
KJØKKENET
 • Tallys hvit, basaltgrå og myk tordenblå.
 • Rhéa grep, rustfritt stål.
 • Laminatbenkeplate i lys Sierra eik.
 
STILEN
Den skandinaviske interiørstilen er basert på nøytrale farger, enkle og funksjonelle former, og naturlige materialer i ulike tretoner.
 
PÅ PLUSSIDEN
 • Den rause barbenken markerer overgangen fra kjøkkenet til oppholdsrommet, og er på alle måter en vellykket løsning som tilfører rommet god harmoni.
 • Optimale muligheter for oppbevaring, takket være skap med ekstra god høyde (Alto) kombinert med små skapbein og lave sokler.
 • Valget av lys Sierra-eik for barbenken, benkeplatene og veggplatene.
 • Et godt lysspill i rommet takket være sammensetningen av fargede fronter:  Hvit farge på innsiden av kjøkkenelementene, og tordenblå og myk basaltgrå på frontene, som sees fra oppholdsrommet. 

DERES KLARE BEHOV : et pent kjøkken i åpen løsning, som kunne veie opp for det faktum at de ikke ville få noen egen spisestue. 

Hvordan så dere for dere det nye kjøkkenet? 
Vi kom flyttende hit fra Paris fordi vi elsker fjell, og alle typer sport man kan drive ute i den friske fjellufta. Da vi slo oss ned her, satset vi på å pusse opp hele huset, og vi hadde lyst til å gjøre kjøkkenet til hjemmets samlingspunkt  og viktigste sted. Vi ønsket oss et lyst og trivelig kjøkken, som skulle være både praktisk og estetisk.
 
Hvorfor valgte dere Mobalpa?
Ettersom planløsningen vår innebar at man ville kunne se kjøkkenet fra stuen, var vi ute etter en profesjonell rådgiver, og ønsket oss et originalt prosjekt. Vi var på bølgelengde med det samme , og måten vi ble tatt hånd om på, av kjøkkenplanleggeren, avgjorde saken raskt for oss.
 
Var det spesielle krav dere stilte til kjøkkenet ?
Det vi i første rekke var opptatt av, var å kunne beholde de tre små vinduene øverst på kjøkkenveggen, for det ville være synd å ikke dra nytte av lyset som slipper inn der, og vi ville også satse på en skikkelig god plassutnyttelse.

RESULTATET: Her går det funksjonelle og det estetiske hånd i hånd, og kjøkkenet har blitt knutepunktet i hjemmet, slik vi ønsket det. Her trives vi, og alle familiemedlemmene gleder seg over samvær, småprat og lun hygge i det nye kjøkkenet.

Hvilken løsning la kjøkkenplanleggeren fram for dere?
Han kom med forslaget om å sette opp en uryddig rekke med overskap i ulike høyder. Møblene måtte spesialtilpasses for å kunne monteres i rekke under de små vinduene våre. Vi oppnådde å få en veldig dekorativ rekke med skap som bryter med de rette linjene for å skape et luftig uttrykk, og det lille bonuspoenget er at vi har fått ekstra god oppbevaringsplass.

Var det andre ting dere måtte ta hensyn til?
Vi ville jo ikke få noen spisestue. Vi innså fort at vi ikke ville være tjent med å ha spisestue for enhver pris, siden vi ønsket å beholde det store rommet i underetasjen slik det var, uten å dele det opp. Vi ville ha god plass fordi vi føler at rommet da føles luftigere, og ikke minst trenger vi plass fordi Thomas er så aktiv. Ikke mye ro i den gutten, nei! Kjøkkentegneren kom på at en bred barløsning ville være det ideelle.

 • Hva er det du setter mest pris på i kjøkkenet ditt?

  Barløsningen, som dekker flere behov! Det er en allbruksbar, og alle trives rundt den! Ungene slår seg gjerne ned her for å gjøre leksene sine, her tegner de, og vi forbereder maten sammen med dem... Vi tilbringer mye tid her, - til alle døgnets tider.  Det er liksom her vi har skapt hjemmets hjerte.

 • Men hvorfor ble det barplate istedenfor spisebord?

  Med en barløsning forenkler man mange ting: Her kan man forberede mat, dekke på i en fei, la humla suse litt før man begynner å dekke av og tenke på oppvasken... Det er helt perfekt når man har barn i ung alder. I tillegg har vi fått masse god skapplass som man nesten ikke legger merke til, engang!

 • Var det viktig for dere å få god oppbevaringsplass?

  Såklart! Vi har et hjørneskap, og godt volum under barplaten som er blitt utnyttet til skap uten grep på frontene, som vi åpner ved bare et lett trykk. Der setter vi de tingene som krever litt plass: Fondue-settet, brusflasker, vannflasker...  

 • KLAR FAVORITT!

  Baren, benkeplatene og veggplatene i lys Sierra eik, som gir rommet lunhet og god harmoni. Tre er et interessant alternativ til materialer som metall eller stein, som kanskje er mer vanlige i kjøkkeninnredingen.

 • DEN GODE IDEEN

  Vi ønsket oss god ergonomi i hverdagen, og fikk ganske enkelt tilpasset høyden på møblene. Siden vi er ganske høye begge to, synes vi det er deilig at høyden på oppvaskbenken og møblene står i forhold til oss.

 • ET RÅD ?

  Velg Mobalpa! Vi hadde ganske klare idéer for kjøkkenprosjektet vårt, men vi hadde ikke selv greid å finne fram til alle de gode idéene som kjøkkentegneren ga oss. Hos Mobalpa er de gode på å samkjøre tekniske behov med de ulike estetiske hensyn, og de vet at hvert eneste kjøkkenprosjekt er unikt.

Bilder: Ludovic di Orio

Du vil kanskje like disse referansene også

Se alle referanser